Sunday, June 7, 2009

Perubahan mendadak !


wahhh ! nahi ! kenapa caption post neh cam dasat nehh ! ahhh nahi kabhi nahii ! apa yang berubahh ? bahkan apa yang mendadak ? aku terkapar kapar lantas tergolek mencari jawapan . aiseyy . aku laa yang berubah . dari segi fizikal bukannya mental .




TINGGI ?


hah ? maken tinggi ? harapan laa korang nak tengok aku tinggi lebih dari 160cm . mybe sampai aku tua laa en tinggi aku 154cm cmtuh . pehh . sukar nak gambarkan kehidupan aku tatkala suda mempunyai cucu serta cicit kelak . adakah ketinggian aku sama taraf dengan mereka ? ohh tidakkk nyahh . i tkbole terimaaa , auww~ . hoho


DA TUH ?


act , aku bukan nak cita pasal tinggi tinggi neh , sensetep wooo . yelahh , umo da lanjut , tinggi maintain jea en . naseb badan toman da ehh . nak buek cmno da lagik . ngaha . so skang , highlightnya is aku suda maken gomok . HOHO .


buktinya baru jea tadi kat mesin timbang badan uh . *bajet macam mesin canggeh . alaa tempat timbang badan uhh , bukan yang cam kat Mall yang kena masuk 20cent then skali tinggi serta berat dia nyatakan


berat aku normalnya , 46kg . normallah en , time puasa nikmat kurusnya terasa . so berat aku turun laa ke 42kg . dengan tidak disangka sangka , berat aku naek 2kg setelah seminggu kita raya sakan . pehhhh ! badan gorilla sungguh !



NAEK SERTA TURUN ?


then scola bermula , berat aku mulai susut kembali . miahhaha . jatuh mendadak kepada 43kg . mendadak aa tuh en :D . then nta kenapa , maken busy dengan tuition dan kokurikulum scola serta latihan sukan itu dan ini , badan aku mulai ghairah membesar ! wahhhh !


skang , berat aku suda jadi 48kg laaa . kenduri punya pasal . longkong ! sungguh tragis perjalanan berat badan aku neh . aku nak 45kg balikkk ! aaaaaa , nahi kabhi nahii . tapi tkpe laaa , kurus keding sangat pun , macam menatang pe nta en .



tapi if pendek but gomok , da cam doraemon do . but Alhamdulillah , aku tak segomok or secara sopannya , tak sechubby beliau . tapi en en , takpat dinafikan lagi bahawasanya aku sukar nak tolak rezeki if da kat depan mata skang neh . haihh .


NAFSU SUKAR DIKAWAL ?


apa suda jadi sama aku daaaaa . rakus serta ghairah melihat makanan . cobaaaannnn =.='

9 comments:

shafiq shukri said...

besa la tuh

chapter 14 said...

gemok comel pa. rndah lg kiut. haha

farrawatif said...

sapik : gomok cekk :(

farrawatif said...

chapter14 : haha cam perli jaa.pendek nk mampoih.malu =.=

shafiq shukri said...

bkn sapik...
copiq copiq..
wawa..

spa kata gemok??

meh nk sekeh depa..

ulya said...

elek r
tembam2 best pa
cute ;)

nbk said...

chubby² baru la comey
haaa

farrawatif said...

ulya : haa xbes :(

farrawatif said...

nbk : tudiaa dy xpala.kding!muahaha.
awat private blog?esh :D