Tuesday, June 9, 2009

kawan ditelan kawan ?

adakah anda lapar sehingga nak jadi power maw makan manusia ? wah ! anda sungguh dasat . tapi ramai suka makan kawan do . apa beza manusia ngan kawan neh ? dasar soalan tidak suci ! kawan tuh manusia laa en . tekanan aku ngan soalan aku sendiri .


apa yang aku paham bout definisi kawan selama 16tahun lebih aku bejuang kat bumi neh agak susah nak bagi korang paham . HOHO . bagi aku , kawan tuh someone yang selalu ada kat sisi kita but mybe time kita senang n happy jea . if time kita susa n sedih , teramat jarang maw jumpa aa . but if da jumpe uhh , tuh bukan kawan lagi da banggg , tuh namanya SAHABAT .

Alang-alang menyeluk pekasam , biaq sampai rejam sekali kepala dalam tuh en ? bio aku kasi maksud sahabat bagi diri jiwa raga aku sendiri . sahabat neh bagi aku , seseorang
yang happy sesama , sedih bahkan susah besama . faham akan sikap serta masalah yang kita hadapi . always be there for us , whether we say we need them or not . tulah sahabat . lagi dalam maksud beliau . susa aku nak rogol maksud dia kasi korang paham . haih .

tapi masalahnye skang neh , kenapa kawan takbole nak jadi sahabat ? da takbole tuh , nak plaks makan kawan sendiri en . pehh , menyirapp aku . bagi bontot kang , bekulat muka kau . HAHA . emo jap nehh . sebab , bagi aku kawan neh sometimes , agak menyusahkan n annoying . am i right ? perghh , tknak kawan ngan aku da kan ? HUAHUA

tak dapat lari dari akikat , manusia neh ada sifat dengki , iri hati , ego , emo . nahh apa lagi ? haa pepandai aa korang tambah en en . tapi yang paleng menyiksakan tenaga batin seseorg cthnya aku , dengki n iri hati tulahhhh yang paleng susa nak buang . huihhh .

dengan sikap uhh , dorg bole jadi firestone . err , batu api . yelah , rasa takpuas ati menguasai diri ibarat kebau nak tanduk bontot tom mespes en . afta da abes mengapi api kan makhluk tuhan yang lain uh , wat wat laa muka suci n wat perangai murni beliau sedangkan , baru wat keja jahat auw . sungguh plastik ! neh lah kawan kann ? yang kita harapkan sangat dapat setia ngan kita . paham situation kita . tapi akikatnye , TALAM BERMUKA MUKA . sepok kang tau laa .

tapi , bila kita da tau perangai dorg uh , sure laa kita cam nak elak n pinggirkan dorg en ? sometimes kesian , simpati , empati tapi jiwa jahat serta rakus aku neh , nak jeaa tempele
ng beganda ganda wajah gebu mereka . alangkah nikmatnya . HOHO .

if lelaki yang alami cmni , mesti tak dapat nak maafkan gegila en ? yelah ego dorg tinggi . bahaya do . tapi perempuan laks , molot takleh nak jaga , tak dapat nak maafkan uhh , molot laks maen pranan wat ati derang panas lagi membara en . susa gak uhh .

sucinya di sini , sebagai muslim yang sejati , kenalah jadi seorang yang pemaaf . sikap terpuji uhh , mybe bukan on the spot laa en . gilaa ?? nga bengang bengang , nak maaf en ? bole er ? aku susa do . tunggu da reda sket aa baru bole . HOHO .



kawan yang sanggup berkorban ntok kawan


skang , macam da maken pupus en ? or mybe da takwujud da ? yang tinggal apa jea , si kawan pelahap makan kawan ? backstabbers ? hypocrites ? dasar molot cap pelahap . dunia dunia .

...............................................................




mai sini mai mami nk habaq .
mami rindu depa tau dak .
haa rindu tahap ayam nk beranak .

1 comment: