Thursday, June 11, 2009

ada apa dengan skola ?

kat spital lahh . pengikut tulun snap pic nih :D

jengjeng jeng . ily pengikkut



Semalam hari jumaat , arineh hari sabtu . esuk hari ahad , lusa laks ari senin . sebenanya , nak cita pasal hari khamis . huehuehue :D . apa ada sama hari khamis uh ? hoh . the super worst tiring day ever laaaa ! *betul ka ayat neh ? ahah .


online as usual laa kann . macam pelaja cemerlang berdedikasi yang laennn . elehh . HAHA :D . time tenga syok online tuu , ayah tejeret jeret bak putianak kehilangan gigi . jeng jeng jengg . kebabooommm ! kentot Muthusami kedengaran .


aku terpinga pinga dilanda ribut kebuntuan . mengapa ? mengapa harus namaku dipanggil dengan nada yang begitu manja sekali ? apakah aku bakalan kantoi lagi ? ohh nahi kabhi kushi kabhi gham .


dengan penuh cuak kebebeh aku mendengar sebutir demi sebutir air suci yang merembes keluar dari mulut mulus beliau besertakan kata kata hikmat . beliau berkata , bahawasanya :


"farra , dengaq tuu berita tuu . dengaq dak dy kata apa ? haa tu tu ! english penting dah lani .
ayah xmau dengaq apa dah . p study . ni dak . kejaa dok mengadap benda tuu . tkhabeh
habeh dok tengok gambaq dy . edit gambaq kunun . meluat ayah tengok .
english dapat bapa last test ?
"

"alaa ayah ni . bukannya tkbaca buku lgsong . orang baca apa . now kan baru abess exam . haa nk
relax sat jaa . tudiaa tudiaa , dah meluat tkyah tgok . taula xsegak macam
ayah . hehe . cehh orang dapa A naahh"


" dah dah . jangan dok menjawab . lepaih nii jangan dok maen tenet dah . BACA BUKU ! if ayah
nampak dok maenn lagihampa dua siap . haa tu lagi sorg , tkpadan nk UPSR keja dok gelak jaa
budak budak ni . ayah nak paling kurang a1 dengan a2 . hampa dua jaatinggal lani . jgn
jadi cam acik . tengok lani dahsusa . apply sana , apply cni . satu haghaammm pon tkdapat .
cleaner pon xlayak "


"neah ! kesian kot kat acik . hohaha"


telingaku panass . bulu telinga berebut rebut mau keluar . molotku menggigil ibarat sawan pakinson . seraya hati aku berkata dengan pantas sekali :

"ohh tidak ayah ! kenapa orang ayah ?! apakah betul semua ini ayah ? ohh satu tekanan dan masalah besar ayah ! alaaaaaaaaaaa , orang da aaa bodoh kimia dengan account . mana bole sesuka hati girang sekali ayah taruk harapan yang telalu menggunung . nahi nahi nahiii ! "

ibarat seluruh maklok memandang ke arahku . aku menjadi malu . ibaratnya mereka mahu tanda tanganku . adehh . dakkk , masalahnya skang . aku takot .


*setengah jam kemudian


then aku berjoget berdansa dengan ana , pengikut setia aku . gelak sakan laa weyh . sedang aku kusyuk begelak gelak ayah panggel lagik sekali . adui , apa lagiii ? haa cuak dah ni .

"hampa dua ni tkdak keja laen kot . keja gelak jaa . pehtu reyau . esh bila nk baca buku nih ?
hang tuu SPM taon depan . ayah mau atlis 7A !"


" ATLIS ? ayat terok sangat kot . tukaq ayat laen :S"


kini , bukan sahaja bulu telinga . bahkan bulu tangan serta bulu kaki ana yang dok baring sebelah aku turut menari berdansa ibarat tidak bole menerima kenyataan yang disangkakan dibuat buat itu . langsung aku bersuara lagik:


"alaa ayah nii . suka tauuuu nak manja manja lawak lawak ngan orang en ? tkpala , ayah rilex laa dulu . "


beliau terus menafikan bahawa dia berniat untuk bergurau senda cendana kayu sugi suma dengan aku . huh . apakah semua ini ? adakah merupakan suatu tekanan ataupun harapan ? dengan keadaan otak kiri aku yang kurang fungsinya dan hanya mampu bergantung harapan terhadap otak kanan . ohh maaaaaaannnnnn ! kenapa mesti akuu ?!


ibarat suatu beban tau dakkk . tau laa aku anak ayah enn ? elehh . nak salahkan takdir pulok . taulaa ayah tkbgi orang online dah . along dulu 7A jaa . esh! relax farra. haha .

.......................................................... .........................................................

esuk skola dala .
arghhhhh ! tekanan mak , nyah . huuuu .

ikut jiwa setan aku , sekolah nehh teramat takbestt and menjadi factor utama aku nak memberontak if bole skang gakk . huh , sebab apa ?

  • rules dia yang STRICT gilosss .
  • cikgucikgu dia yang sometimes ANNOYING gilosss .
  • students yang majoritinya RUDE gilosss .
  • program dia yang sometimes bole tahan BORING gilosss .
  • acikacik canteen yang bajet HOT gilosss .
  • kucingkucing kurap yang GEDIK gilosss .
  • pacik guard yang BOLA KERANJANG gilosss .
  • toilet dia asek ROSAK and TERCONTENG sana sini .
  • evryday kena STAY scola lelama gilosss .
  • ariari nak update rules scola . lemak aaaa

serious wehh , bengang akuu . nak lepas kat kucing aku ofcos aaa dia wat2 cam paham en . dari aku sepak terajang misai dia , baek aku lepas enn kat korang . HOHO .

buttt , ikut jiwa kewanitaan aku yang suci , murni , telus , comel , cun , sexy , ensem , mewah dan segala galanyaa , sekolahh nehhh bestt gakk sebabbbb


  • kenangan pahit manis banyak tercipta
  • gelak tawa sedih hiba ngan kawankawan
  • ilmu yang dicurahkan cikgu, tidak terkata banyaknya
  • events yang mengeratkan silaturrahim
  • rules dia yang tegas uh laa bole membaiki disiplin students
  • makanan kat canteen sumpa macam masakan bunda :D
  • tanpa toilet , mana nak tapis impian kita n luah prasaan btl tak ? HAHA
  • kucing kurap tuh penyeri sekolah , binatang peliharaanlaa
  • tempat paling cambest nak wat studygroup sesama xx and xy ;p
  • tempat bekumpul ngan kekawan and cikgu tua muda
  • rumah kedua kita afta rumah sendirii . nak tido pun bolee ;p

huu , tuh laa . mentang mentang aa nga tensen SPM taon depan en . time tuh gak laaa nak kutuk sekolah sendiri . sedangkan sekolah aaa tempat yang paling akan kita rindu afta daa beranak pinak nantiii . huu , sayang nak tinggal sekolahh :Pp

1 comment: