Friday, February 18, 2011

cita cita masa kecil dulu semua vogue belaka .

masa sekolah rendah dulu paling tak suka bila kena buat karangan cita cita saya . sekarang baru tergedik gedik nak buat . HIHI gelak gedik sikit . percaya ataupun tidak , cita cita kita masa kecil dulu semua vogue belaka . nak jadi pramugarilah , doktotlah , akauntanlah , modellah . eshhhh aku pun tak terkecuali nak berlagak tak beragak nih . dulu aku maintain nak jadi pensyarah . sebab apa ? sebab ayah dah semai dalam kepala otak aku cita cita itu perlu untuk tentukan hala tuju hidup kita . sama ada kau nak jadi orang senang ataupun orang susah kau sendiri yang tentukan . maka aku yang comel ini ambil keputusan nak jadi pensyarah . lagi satu sebab , pensyarah adalah satu-satunya pekerjaan yang ada dalam kepala otak aku selain doktor . HAHAHA .


bila dah besar sikit , aku tukar nak jadi otomen sebab fanatik gila sampai seluar dalam pun layannn otomon punya . ehhhh bukan . aku nak jadi macam ustazah bahiyah . aku admire dia dari sekolah rendah lagi . kononnya sekolah menengah nanti nak masuk sekolah tahfiz , jadi alim gila sebab nak bercakap banyak kena ada ilmu . paling bongok bila minta ayah hantar sekolah tahfiz lorong alif . padahal sekolah tu semua lelaki . ngaaaaa . llepas tu nak jadi interior designer . nak jadi mcm eric leong . macam macam jenis dah aku nak jadi , end up tak tahu nak jadi apa sekarang ni .


aku pernah interview anak jiran aku , umur lingkungan 10tahun . aku tanya cita cita dia apa . dia cakap dengan yakin sekali nak jadi postman . dah lama dah teringin nak jadi . HAHAHAHAHA aku gelak sampai termuntah . pemikiran budak memang tak berkembang lagi . tapi aku respect sebab beliau dah berimaginasi . bila dah pakai uniform postman tu akan nampak hebat . ngaaaaa aku kagum .


sekarang kalau orang tanya aku nak jadi apa , aku jawab nak jadi suri rumah sepenuh masa . nak kahwin cepat cepat . awwww . sebenarnya aku pon tak tahu nak jadi apa , yang pasti kena tunggu result spm . dengan result tulahh aku nak apply course yang sesuai . dunia sekarang nih semuanya perlukan duit , bukan minat . maka janganlah anda ikut minat sebab dunia tak ikut anda . pilih kerjaya yang ada peluang cerah . yang penting usaha kita untuk berjaya . benda nih penting especially buat kaum lelaki untuk sara anak bini . janganla pula ada yang stress lalu cucuk perut kambing . sebab apa ? sebab tak mampu nak sara hidup anak bini , tak dapat beri keselesaan secukupnya . HIHI .


kesimpulannya hari ini , cita cita itu tak penting . yang penting kehendak dan usaha . kalau setakat ada cita cita tapi usaha tak ada pon tak guna . cita cita itu sememangnya agak penting , tapi bukanlah segala galanya . lebih penting lagi bekerja keras dan tidak berputus asa .



*guwa rasa nak upload satu gambar nih . tanda terima kasih kepada sahabat guwa . HAHAHA ayat samseng habessss .



awwwwhhhhh so sweeeeeettttttt :D . gambar nih tanda terima kasih dekat beliau sebab :

kuga : budak2 ni kna respect oo sbb mereka ada kelebihan tuk brimaginasi yg lebih . hahah . aku suka .
aku : tulahhhh . mcm comel gila budak2 nih . berangan banyak .
kuga : hahah . ang pown sama gakla . comell . tu yg dminati rmai . hahaha .
aku : hg perli nmpak . puiiiii
kuga : eh mna da . btuilaa masa fom 4 lu . macam tula . hahaha
aku : gaji xmasok lagi weyyy . sabaq luuu . xleh nak blnja hg .hahaha .
kuga : blablabla

3 comments:

Sekamar Rindu said...

salam..

hahaha...sampai seluar dalam pun tuka otoman kee?

ishh..hehe..

folo ur blog

farrawatif said...

ouh tanx :)

MFBJ said...

cantik blog....
P/S : hg nk jdi apa kcik2 dulu??? hahaa ultrawoman a.k.a gadis ultra....tp skang ni ultraman da x feymes cam dulu....yg feymes skang cicakman jea ..huhu keh3